_29A9636_copyright_CarlaOrregoVeliz-low.jpg

Silas Aliki

Silas tog sin jur. kand. examen vid Stockholms Universitet år 2016. Examensarbetet behandlade reglerna för när förvarstagna asylsökande får placeras i kriminalvård, och var det första stora akademiska arbetet på det området. 

Under sin studietid arbetade Silas med juridisk rådgivning i flera olika sammanhang, och även som samtalsledare för hbtq-ungdomar i behov av stöd. Silas är också aktiv i det rörelsejuridiska arbetet i Stockholm, som syftar till att utveckla metoder för hur jurister kan stötta sociala rörelser i deras politiska förändringsarbete.

Silas arbetar också som frilansskribent.  

Språk: Svenska, engelska, tyska.

Kontakt

E-post: silas@folketsjuristbyra.se
Telefon: +46 (0)739 60 43 93

FotoKatriinaMäkinen-5898-3.jpg

Joakim Lundqvist

Joakim tog juristexamen vid Stockholms universitet 2017. Han skrev ett examensarbete där han undersökte hur migrationsdomstolen i Stockholm hanterar frågan om hinder mot överföring enligt Dublinförordningen.

Sedan 2014 har Joakim deltagit i olika former av volontär rådgivning till framförallt papperslösa, bland annat i Ingen människa är illegals rådgivningsgrupp i Stockholm. Han har arbetat hos sekretariatet vid den svenska sektionen av Amnesty International med enskilda asylärenden.

Språk: engelska, svenska

Kontakt

E-post: joakim@folketsjuristbyra.se

Telefon: +46 (0)702 56 90 18